19/10/2021
06/12/2021
Bilgi Mevcut Değil
Bilgi Mevcut Değil
Fon portföyünün en az %80'i devamlı olarak yatırım fonları ve borsa yatırım fonlarının katılma paylarına yatırılmaktır. Fon portföyünün yönetiminde ağırlıklı olarak teknoloji temasına yatırım yapan yerli ve yabancı yatırım fonları ile borsa yatırım fonlarının katılma payları olmak üzere yapay zeka, e-ticaret, sağlık, turizm, tarım ve gıda, alternatif enerji, metaverse, dijital oyun, yarı iletkenler gibi yükselen sektörlere yatırım yaparak uzun vadeli getiri potansiyelinden faydalanmayı hedeflemektedir. Fon, orta-uzun vadede büyüme amaçlı olarak yüksek reel getiri performansı hedefiyle hareket eder. Ayrıca, makroekonomik koşulların değişkenliği çerçevesinde dönüşüm öncelikli tematik yatırımlarla birlikte temettü endeksi fonları, BIST 100 dışı şirketler fonları, ihracatçı şirketler fonları gibi fon türlerine de yatırım yapılabilecektir.
Yatırım yapılacak fonların belirlenmesinde yeni ekonomi ve dönüşüm ekonomisi temalı yatırımlara ağırlık verilir. Fon portföyünde yatırım yapılacak varlık çeşitlendirmesiyle portföyün yoğunlaşma riskleri azaltılır. Teknoloji temasında enformasyon teknolojisi ve iletişim hizmetleri sektörü, finansal teknolojiler ve ödeme sistemleri, block zincir teknolojileri, metaverse, medikal teknoloji, biyoteknoloji, yapay zekâ teknolojileri, elektronik ticaret, elektrikli araçlar ve batarya teknolojileri, teknolojik donanım, yazılım, telekomünikasyon, gibi alt sektörler bazında seçim yapılarak ilgili faaliyet alanının finansal performansını etkin biçimde yansıtacak fonlar tespit edilir. Karbon emisyonunu azaltıcı yeni enerji çözümleri, verimlilik ve konfor sağlayıcı akıllı altyapılar ile sağlık, turizm, tarım ve gıda, dijital oyun, eğlence ve benzeri öncelik taşıyan sektörlere ilişkin yatırım fonu ve borsa yatırım fonları seçim ve yatırım kümesinde yer alır.
Portföye riskten korunma ve/veya yatırım amacıyla fonun türüne ve yatırım stratejisine uygun olacak şekilde yurtiçi ve yurtdışı borsalarda işlem gören türev araçlar (VİOP sözleşmeleri, forward, opsiyon ve swap sözleşmeleri) saklı türev araçlar, varant, sertifika, ileri valörlü tahvil bono ve altın işlemleri dahil edilir. Kaldıraç yaratan işlemlerin pozisyonlarının hesaplanmasında, Rehber'in "Fon Türlerine İlişkin Kontrol" başlığında yer alan sınırlamalara uyulur.
Fon portföyündeki kaldıraç yaratan bütün işlemler nedeniyle maruz kalınan açık pozisyon tutarı fon toplam değerini aşamaz. Portföye alınan türev araçların Fon'un yatırım stratejisine uygun olması zorunludur.
Fon Müdürü, Akbank T.A.Ş. Fon Hizmet Bölümü Müdürü Gönül MUTLU'dur.
* Fon içtüzüğünde yer alan Fon'dan karşılanan toplam giderlerin (fon işletim gideri kesintisi dahil) üst sınırı fon net varlık değerinin yıllık %1,85'i (yüzdebirvirgülseksenbeş) olarak uygulanmakta olup, portföye alınanan yatırım fonları için ödenen yönetim ücreti ile birlikte fon sepeti emeklilik yatırım fonunun yıllık toplam gider oranının toplamı %2,55 olarak uygulanmaktadır. Bu doğrultuda KAP platformunun "Fon İşletim Gideri Oranı ve Fon Toplam Gider Kesintisi Oranı" başlığı altında bulunan "Fon Toplam Gider Kesintisi Oranı (%)" alanındaki oran %2,55 olarak güncellenmiştir.
** Fon 6 Aralık 2021 yılında halka arz edilmiş olup, "İşletim Gideri ve Toplam Gider Kesintisi Oran Bilgileri" başlığında yer alan "2020 yılına ait Fon İşletim Giderinin Kurucu ile Portföy Yöneticisi Arasındaki Paylaşım Oranı"na sistemsel zorunluluk nedeniyle yer verilmiştir.