30/11/2017
02/01/2018
Bilgi Mevcut Değil
Bilgi Mevcut Değil
Fon portföyünün tamamını değişen piyasa koşullarına göre Yönetmelik'te belirtilen varlık türlerine belirlenen bant aralıkları dahilinde yatırır ve sermaye, temettü, kira geliri ve faiz kazancı elde etmeyi hedefler. Bu tür fonların varlık dağılımı önceden belirlenmez.
Fon portföyünün yönetiminde varlık çeşitlendirmesi esastır. Yapılan çeşitlendirme ile farklı varlık sınıfları arasındaki korelasyon ilişkisi yoluyla riskin sınırlanması ve fonun yatırım yapacağı yatırım araçlarının uzun vadede dengeli bir şekilde dağıtılması gözetilmektedir. Fon, Kurul'un Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber'de tanımlı olan hesaplama yöntemine göre risk değeri 3-4 aralığına karşılık gelecek şekilde yönetilir.
Fon bu amaçla portföyüne, yurtiçi ortaklık payları, yurtiçi borçlanma araçları, kamu ve/veya özel sektör tarafından ihraç edilen kira sertifikaları ile varlığa dayalı menkul kıymetler ve varlık teminatlı menkul kıymetler, varantlar, sertifikalar, altın ve diğer kıymetli madenler ve bunlara dayalı sermaye piyasası araçlarına, yatırım fonu, gayrimenkul yatırım fonu, girişim sermayesi yatırım fonu ve borsa yatırım fonu katılma paylarına, yatırım ortaklığı paylarına, yapılandırılmış yatırım araçlarına yatırım yapabilir. Bu varlıklara dayalı borsada işlem gören veya tezgahüstü türev işlemler yapılabilir. Fon Takasbank para piyasası veya yurtiçi organize para piyasası işlemleri yapabilir. Fon yabancı yatırım araçlarına yatırım yapabilir.
Fon, yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına veya yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapan yatırım fonlarına veya borsa yatırım fonlarına yatırım yapabilir, bu sebeple kur riski içerebilir.
Bilgi Mevcut Değil