GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:10.11.2021 10:08:58
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Las Palmas kruvaziyer limanları ihalesinde en iyi teklif verilmesi hk.

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH"), %80 oranında hissedarı olduğu ortak girişim Global Ports Canary Islands S.L. ("GPCI")'ın, Kanarya Adaları'nda yer alan Las Palmas kruvaziyer limanlarını işletme imtiyazı ihalesi için vermiş olduğu teklifin Las Palmas Liman Başkanlığı tarafından en iyi teklif seçildiğini Şirketimize bildirmiştir. GPCI' ın %20 oranındaki diğer hissedarı ise Kanarya Adaları'nda 1936'dan bu yana Las Palmas limanına hizmet sağlayan ve 1998'den beri palamar, bagaj, yolcu hizmetleri gibi alanlara yoğunlaşan ve ayrıca deniz çevreciliği konularında da faaliyet gösteren bir aile şirketi olan Sepcan S.L. ("Sepcan")'dir. 
 
Söz konusu imtiyazlar "Las Palmas de Gran Canaria", "Arrecife (Lanzarote)" ve "Puerto del Rosario (Fuerteventura)" kruvaziyer limanlarını kapsamakta olup; bu limanlara ilişkin imtiyaz süreleri sırasıyla 40 yıl, 20 yıl, ve 20 yıl şeklindedir. İmtiyaz hakkının elde edilmesi halinde; GPH kendi global deneyimi ve işletme modelini Gran Canaria, Lanzarote and Fuerteventura kruvaziyer liman operasyonlarını yönetmek için kullanacaktır. Ayrıca, olası imtiyaz hakkı ile GPH'in işlettiği ve yönettiği kruvaziyer liman sayısı 22'ye yükselirken, kruvaziyer yolcu kapasitesinin ise - portföyde azınlık oranında yer alan limanlar da dahil olmak üzere – yılda 15 milyon yolcuyu aşması beklenmektedir. 
 
Bundan sonraki süreçte GPH, GPCI ve Liman Başkanlığı İmtiyaz Sözleşmeleri üzerinde görüşmelerde bulunacak ve çalışmalar yapacak olup, sözleşmelerin imzalanması tarafların sözleşme hükümleri üzerinde mutabık kalmasına bağlıdır. Zamanlamaya ve nihai koşulların sağlanacağına yönelik kesin bir hükümde bulunmak mümkün olmamakla birlikte, imtiyaz haklarının kullanılmaya başlanmasının önümüzdeki yılın ilk çeyreği bitmeden gerçekleşmesi beklenmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.