TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:31.07.2019 01:28:42
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Üst Yönetim Değişikliğine İlişkin Açıklama

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Genel Müdürü – CEO'su Boulos H.B. Doany, 26 Eylül 2016 tarihinden bu yana sürdürdüğü görevinden ayrılma kararı almıştır. Şirketimiz Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ümit Önal vekaleten Türk Telekom Genel Müdürü - CEO olarak atanmıştır. 
Boulos H.B. Doany'e şirketimiz için yaptığı çalışmaları ve görev süresince yaptığı değerli katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki iş yaşamında başarılar dileriz.

Ümit Önal
Çalışma hayatına medya ve iletişim sektöründe başlayan Ümit Önal, 2007 yılında Turkuvaz Medya Grubu'na katılarak 2015 yılına kadar sırasıyla ATV Genel Müdürlüğü, Reklam Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 
2015'te Digitürk Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenen Ümit Önal, Digitürk'ün BeIN gruba satış sürecini başarıyla yönetmiştir. 
2016 yılı sonunda Türk Telekom ailesine katılan Ümit Önal, 2016-2018 yılları arasında Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi, 2018 Aralık ayından itibaren şirketin Pazarlama ve Müşteri Hizmetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir.
Türk Telekom'un halka arzından bu yana en başarılı büyüme performansına liderlik eden Ümit Önal, 2018'de son 10 yılın rekor abone büyümesine ve en yüksek gelir artışına imza attı. 
31 Temmuz 2019 tarihi itibariyle, Türkiye'nin lider telekomünikasyon ve teknoloji şirketi Türk Telekom'da CEO'luk pozisyonuna atanan Ümit Önal; ülkemizin dijital ve teknolojik dönüşümüne öncülük etme vizyonuyla çalışmalarına başladı.  
Medya sektöründe 20 yılın üzerinde deneyimi ile Ümit Önal, Türkiye'nin medya transformasyonunun gerçekleştirilmesi sürecinin bir parçası olma şansını yakalamış ve kariyeri boyunca sektör derneklerinde aktif olarak görev almıştır. Önal, TİAK A.Ş (Televizyon İzleme ve Araştırmaları Komitesi) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. TVYD (Televizyon Yayıncıları Derneği)  ile RVD (Reklam Verenler Derneği) Yönetim Kurulu üyesidir. Evli ve üç kız çocuk babasıdır. 1973 yılında doğan Ümit Önal, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olmuştur. 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.