YAPI KREDİ PORTFÖY DRAGOS SERBEST ÖZEL FON

Fon Sürekli Bilgilendirme Formu

Gönderim Tarihi:25.03.2019 14:57:49
Bildirim Tipi:DG
Yıl:
Periyot:
Fona İlişkin Bilgiler
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
BIST Pay Piyasasının açık olduğu günlerde, yatırımcılar her ayın 15. gününden (tatil günü olması halinde takip eden işgünü) 1 iş günü öncesi saat 14.00 (yarım günlerde 10.30)a kadar ve her ayın son işgününden 1 işgünü öncesi (yıl sonunda ise son işgününden 2 işgünü öncesi) saat 14.00 (yarım günlerde 10.30)a kadar katılma payı alım talimatı verebilir. Bozum talimatlarını ise her ayın 15 ine kadar (15. günün tatil günü olması halinde bir önceki işgününe kadar) BIST Pay Piyasasının açık olduğu günlerde saat 14.00 (yarım günlerde 10.30)a kadar verebilir.
Kurucu ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Merkez ve Şubeleri Aracılığıyla
Kurucu veya dağıtıcı tarafından alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar, alım emrinin gerçekleşeceği güne kadar yatırımcı adına Yapı Kredi Portföy Para Piyasası Fonu'nda nemalandırılır.
Ayın 15.gününden 1 işgünü öncesi saat 14.00 (yarım günlerde 10.30)dan sonra ve son işgününden 1 işgünü öncesi saat 14.00 (yarım günlerde 10.30)dan sonra verilen talimatlar ilk fiyat hesaplanmasından sonra verilmiş olarak kabul edilir ve bir sonraki yapılacak hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir.Bozum talimatının ayın 15 inden sonra verilmesi halinde ise talimatın verilmesini takip eden ikinci ayın ilk iş gününde, yatırımcılara ödenir.Detaylı bilgiye izahnamenin VI. Katılma Paylarının Alım Satım Esasları maddesinden ulaşılabilir.
Fon Portföyüne İlişkin Bilgiler
Güncel Fon Bilgilerine Erişilebilecek İnternet Adresi
Fon Portföyüne Dahil Edilecek Türev Araç İşlemleri ile İlgili Genel İlkeler
www.yapikrediportföy.com.tr
Fon portföyüne riskten koruma ve/veya yatırım amaçlı yurtiçi ve dışında işlem gören döviz, faiz, ortaklık payı, kıymetli madenler, finansal endeksler ve göstergeler, sermaye piyasası araçlarına dayalı türev araçlar (vadeli işlemler ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araçlar, varant ve sertifikalar dahil edilebilir. Fon ileri valörlü borçlanma araçları işlemleri ve ileri valörlü altın işlemlerine taraf olabilir. Türev işlemler hem tezgahüstü piyasalar aracılığıyla hem de organize piyasalar aracılığıyla yapılabilecektir.Fon portföyüne riskten korunma ve/veya yatırım amaçlı borsa dışından faize dayalı swap sözleşmeleri, faiz swaplarına dayalı alım ve satım yönünde dayanağı faiz swapı olan opsiyon (swaption) sözleşmeleri ve diğer swap sözleşmeleri dahil edilebilir. Portföye alınan türev araçların Fonun yatırım stratejisine uygun olması zorunludur.
Fonun Yatırım Stratejisi ve Risk Değeri
Yatırım Stratejisi
Risk Değeri
Fon yatırım stratejisi olarak,geniş bir varlık yelpazesi içerisinde yatırımlarını yönlendirecektir. bu hedefe erişebilmek için yöneticinin izelyeceği temek yöntem, piyasa öngörüsü doğrultusunda geliştirilecek olan yönlü (market directional) ve/veya mutlak getirili (non-directional, arbitrage) stratejileridir. belirli dönemlerde Fon'un performası, piyasanın genel performansından ayrışabilir. Fon'un belirli bir karışılaştırma ölçütü(kıstası) bulunmamaktadır.
7
Fon Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütünün Oranı (%)
Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Fon Kurulu Karar Tar. ve Say.
Fonun eşik değeri BIST-KYD Repo (Brüt) Endeksi nin performans dönemine denk gelen getirisinin %20 fazlasıdır.
Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
İhraç Sıra Numarası
Fon İçtüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Fon İçtüzüğündeYer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Giriş Komisyonu (%)
Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama
Çıkış Komisyonu (%)
Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama
Performans Ücreti Oranı (%)
0,0055
2
0,0055
2
20