ŞEKER FAKTORİNG A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:14.03.2019 17:49:57
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Yeniden Yapılandırılan Krediler Hakkında Bilgilendirme

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
17/03/2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Şirketimiz Yönetim Kurulu bugünkü toplantısında;

  

Takipteki Faktoring Alacakları hesaplarında izlenen Grup firmalarına ait toplam 15.372.308,88 TL tutarındaki anapara, faiz ve masraflardan oluşan alacaklarımızın, 3 Banka ve 1 Finansal Kiralama şirketinin de dahil olduğu "Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması" kapsamında, riskin tasfiyesi için "Borç Ödeme ve Tasfiye Sözleşmesi" imza edilmesini, ayrıca teminat için temlik alınmasını onaylamıştır.

  

"Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması" kapsamında, riskin tasfiyesi için "Borç Ödeme ve Tasfiye Sözleşmesi" özet bilgileri:

  

Şirketimiz ile takip hesaplarında izlenen Grup Firmalarına ait toplam risk, işleyen sözleşme faizi ile birlikte 18.363.777 TL olarak belirlenmiştir.

  

Borçlu grup firma risklerinin tasfiyesi için, 3 Banka ve 1 Finansal Kiralama şirketininde taraf olduğu finansal riskleri yeniden yapılandırılmıştır.

  

Yapılan sözleşme gereği işletilecek faiz oranı %11 olacaktır.

  

Şirketimiz ayrıca Finansal Kiralama Şirketi ile birlikte toplam 30 Milyon TL bedelinde temlik alacaktır.

  

Ödeme detayları:

  

1.       Şirketimiz borçlusu grup şirketlerinin mevcut kurulu tesis ve arazileri bir başka şirket tarafından "Hasılat Paylaşımlı Kira Sözleşmesi" kapsamında kiralanmıştır.

  

2.       Borçlu şirket ile Bankalardan, faktoring ve finansal kiralama şirketlerinden oluşan konsorsiyum arasında, "Hasılat Paylaşımlı Kira Sözleşmesi"nden gelecek hasılatlar ile  finansal boçların tasfiyesi için "Borç Ödeme ve Tasfiye Sözleşmesi" akdedilmiştir.

  

3.       Sözleşmeye göre kiralayan şirket kiraladığı tesislerin ve arazilerin kullanımından ve işletilmesinden doğacak net karın ilk yıl %52 sini, sonraki iki yıl %50'sini, üçüncü yılın dolmasından itibaren %64'ünü,  takip eden her bir yılın ilk üç ayı içerisinde Lider Bankaya yatıracaktır.

  

4.       Yatan tutar Lider Banka tarafından sözleşme ile belirlenen garame oranlarında alacaklı finans kuruluşlarına dağıtılacaktır.

  

Sözleşmenin fesih şartları:

  

1.       Peşpeşe iki yıl dağıtılacak karın oluşmaması halinde, 

  

2.       Dağıtılacak karın 20 işgünü içerisinde yatırılmaması halinde,

  

3.       Peşpeşe 3 tam yılda 10 milyon TL den az kar dağıtımı gerçekleşmesi durumunda,

  

4.       Borçlular tarafından konkordato yoluna müracaat edilmesi, iflaslarının istenmesi vb hallerde

  

sözleşme fesih edilmiş sayılacaktır.

  

Sözleşmenin devamı halinde, finansal kuruluşlar ilave takip ve icra işlemi gerçekleştirmeyecek, sadece daha önce açılmış bulunan icra ve takip işlemlerinin düşmemesi için usulü işlemler yapacaktır.

  

Sözleşmenin fesih olmuş sayılması halinde ise mevcut icra ve takipler kaldığı yerden devam edecektir.

  

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.