UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:16.11.2018 13:00:58
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Şirket Mali Yapısının Güçlendirilmesi Hususunda Alternatiflerin Değerlendirilmesi Hk. Yönetim Kurulu Kararı

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Şirket Yönetim Kurulumuz 01.08.2018 Tarihinde şirket merkezinde toplanarak aşağıda belirtilen kararı almıştır. Kararın içinde ayrıntılı olarak belirtilen sebeplerden dolayı bu kararın kamuoyuna açıklanması SPK Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 2. Bölüm Madde 6 uyarınca ertelenmiştir.

Şirket Yönetim Kurulu, şirketimize ait Utopia World Hotel' in satışı, kiralanması veya yeni bir ortak alınması, şirket hisselerinin tamamının satışını da içeren farklı alternatiflerin değerlendirilebilmesi suretiyle şirketimize sermaye aktarılması gündemiyle şirket merkezinde toplanmıştır.

Bu süreçte olası potansiyel alıcılar ile görüşülebilmesi ve  ATG Anex Tourism Group yetkililerinin gerekli incelemeleri yapabilmesi için gizlilik sözleşmesi imzalanması konusunda Ayşe Gül Karaca ve Nejat Recai Dursun' a yetki verilmesi, gerekmesi halinde Utopia World Hotel ‘ in "bölünme yoluyla" ayrı bir şirket haline getirilmesi kararlaştırılmıştır. 2018 Turizm sezonunun en hareketli dönemlerini yaşadığımız bu günlerde yapılacak böyle bir açıklamanın şirket personeli üzerinde motivasyon bozukluğuna sebep olacağı ve şirketimizin meşru çıkarlarını zedeleyeceği gerekçesiyle ve ayrıca bu sürecin gerçekleşmemesi durumunda şirketimizin halka açık hissedarları üzerinde beklenti yaratarak, hissedarlarımızın yanıltılabileceği de düşünülerek bu bilgilerin Yönetim Kurulunca gizli tutulmasına ve kamuoyuna yapılacak açıklamanın ertelenmesine, ertelemeye ilişkin süreç ortadan kalktığında ivedilikle açıklamanın yapılmasına karar verilmiştir. Süreç içerisinde yapılması muhtemel her türlü sözleşmenin yada görüşmenin karşı taraflarca da gizliliğinin sağlanması için gerekli önlemler alınacaktır. Sermaye Piyasası tebliğleri gereğince Önemli Nitelikte işlem sayılan bu karar sonucu, işlemin gerçekleşmesi halinde pay sahiplerine ayrılma hakkı verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.