TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

Gönderim Tarihi:24.05.2018 18:03:40
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Sosyal Medyada Yer Alan Haber ve Yorumlar

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Bazı sosyal medya hesapları üzerinden gerçeğe aykırı bir şekilde ABD'li yetkili kurumlar tarafından Bankamıza önemli miktarda para cezası verildiği yönünde kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte haber ve yorumların yapıldığı anlaşılmaktadır.  

  

16 Mayıs 2018 tarihinde ABD'de karara bağlanan davada Bankamız taraf olmadığı gibi Mahkeme tarafından Bankamız hakkında alınmış herhangi idari veya mali bir karar bulunmamaktadır.

  

ABD'nin uluslararası yaptırım kararlarını takip eden yetkili kurumlar tarafından da Bankamıza iletilen herhangi bir ceza bildirimi söz konusu değildir.

  

Ülkemizin önemli kurumlarından biri olan Bankamızın güven ve itibarını sarsacak nitelikte sosyal medya hesapları üzerinden haksız haber ve yorumların yapılması Bankacılık Kanununun "İtibarın Korunması" başlıklı madde hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

  

Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.