ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş.

Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

Gönderim Tarihi:12.02.2018 15:06:40
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Basında Çıkan Yıldız Holding sendikasyon kredisi haberlerine ilişkin açıklama

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde ana ortağımız Yıldız Holding'in ayrı ayrı ve çok sayıda olan kısa vadeli kredilerinin bir çatı altında toplanarak uzun vadeli bir sendikasyon kredisine çevrilmesi hakkında haberler yayımlanmıştır. Nitekim, bu kapsamda bir yerel bankanın liderliğinde çalışmalara devam edilmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz hafta içerisinde Yıldız Holding, bahsi geçen kısa vadeli kredilerden 1 Milyar USD tutarındaki bir kısmın, uzun vadeli bir kredi şekline getirilmesi sürecini başarıyla tamamlamıştır. Ülker Bisküvi olarak bu kapsamda bir kredimiz bulunmamaktadır.
Geçtiğimiz hafta, Yıldız Holding yöneticileri, adet olduğu üzere, Grubun 2017 kesinleşmemiş finansal sonuçlarına yönelik bankalar ile olağan toplantısını gerçekleştirmiştir. Yıldız Holding, bir önceki yıla kıyasla %22 ciro büyümesi gerçekleştirerek, 2017 yılını 42.3 Milyar TL ciro ile tamamlamıştır. Başarıyla büyümeye devam eden işlerin, 2018 yılında da toplamda %19 büyümesi öngörülmektedir. Ülker Bisküvi'nin de bu minvalde, 2017 yılını piyasa beklentilerinin üzerinde kapatacağı öngörülmüş olup, 2018 yılına yönelik de çift haneli büyüme hedeflenmektedir.
Bu açıklama Sermaye Piyasası Kanunu'nun Özel Durumlar Tebliği çerçevesinde ve ilgili borsanın talebi üzerine yapılmaktadır.                                                                                        
Bilginize sunarız.
Saygılarımızla

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.