NETAŞ TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:06.12.2016 03:20:17
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği md. 23/7 uyarınca, Netaş Telekomünikasyon A.Ş. Hk. (Güncelleme)

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
01.11.2016
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Şirketimiz tarafından en son yapılan 1 Kasım 2016 tarihli özel durum açıklamamızda Şirket pay sahiplerimizden OEP Turkey Tech B.V.'nin ("OEP") Şirketimize gönderdiği bildirimde, Şirketimizle ilgili muhtemel ortaklık, işbirliği ve/veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonları tespit ve doğabilecek imkanları değerlendirme niyetinde olduğu ve mevcut kanun ve tebliğler kapsamında konuyla ilgili gelişmelerin paylaşılmaya devam edileceği bildirilmişti.

Şirketimize yapılan bildirim uyarınca, OEP ile ZTE Cooperatief U.A. ("Alıcı") arasında, 6 Aralık 2016 tarihinde, Şirketimizin toplam sermayesinin %48,04'ünü temsil eden halka açık olmayan payların ("Pay(lar)") tamamının devrine ilişkin olarak bir hisse alım sözleşmesi ("Sözleşme") akdedilmiştir.

    Payların devir bedeli taraflar arasında pazarlık usulü ile belirlenmiş ve mutabık kalınmıştır. Sözleşme'de belirtilen fiyat uyarlamasına tabi olarak tespit edilecek olan Pay alım bedeli, diğer şartların yanı sıra Türk Rekabet Kurumu'nun iznine tabi olarak Pay devrinin tamamlanacağı tarihte ödenecektir. Taraflar ayrıca, pay devrinin tamamlanmasını müteakip dört yıl süresince Sözleşme'de belirtilen bazı şartların gerçekleşmesine bağlı olarak Alıcı'nın OEP'ye (maksimum 15 milyon ABD Doları tutarında) ilave ödemeler yapabileceği konusunda anlaşmışlardır. Fiyat uyarlamalarına tabi ve Sözleşme uyarınca belirlenmiş olan Pay alım bedeli detayları aşağıda belirtilmiştir. Aşağıda belirtilmiş olan beher Pay alım bedeli ve toplam alım bedeli işbu açıklama tarihi itibariyle Türkiye Merkez Bankası tarafından yayınlanmış olan, 1 Amerikan Doları 3,5408 Türk Lirası'na tekabül etmek üzere, döviz satış kuru üzerinden Amerikan Doları'ndan Türk Lirasına çevrilmiştir ve en yakın tutara tamamlanmıştır. 

Şirket çıkarılmış sermayesi: 64.864.800 TL 

Edinilen payların nominal tutarı: 31.162.569,63 TL

Pay adedi: 23.351.328 A Grubu Pay

                7.811.241,63 B Grubu Pay

Payların şirket sermayesi içindeki oranı: %48,04

Beher Pay alım bedeli: Yaklaşık 11,5078 TL

Toplam alım bedeli: Yaklaşık 358.614.132,49 TL (101.280.539 Amerikan Doları'na denk gelen tutar)

Yukarıda belirtilen hisse devir işlemiyle ilgili yatırımcılarımızın kararını etkileyecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.






Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.