ÇELEBİ HAVA SERVİSİ A.Ş.

Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

Gönderim Tarihi:18.11.2020 11:12:47
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Bazı basın yayın organlarında yer alan, Çelebi?nin Afrika?da bir havacılık şirketinin %51'ini satın alacağı haberleri hakkında

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

17.11.2020 saat 19:02'de yaptığımız açıklama ''Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama'' şablonu kullanılarak yeniden yayınlanmaktadır.


Bazı basın yayın organlarında ve internetteki bazı haber sitelerinde; Şirketimiz'in Afrika'da bir havacılık şirketinin sermayesini oluşturan hisselerin %51'ini satın alacağına dair haberlere yer verilmiştir. Şirketimizin söz konusu haberlerde konu edilen çerçevede herhangi bir hisse satın alma girişimi bulunmamaktadır. Diğer taraftan, Şirketimiz ana ortağı Çelebi Havacılık Holding A.Ş. ("Havacılık Holding") tarafından Şirketimize verilen bilgiye göre, iş geliştirme faaliyetleri kapsamında Afrika'da yatırım fırsatları araştırılmakta olup, hali hazırda söz konusu haberlerde belirtilen yatırım fırsatı ile ilgili  Havacılık Holding tarafından alınmış bir karar bulunmamaktadır.


Söz konusu haberde belirtilen yatırım girişimine Şirketimizin herhangi bir şekilde dahlinin olması durumunda tabi olunan Sermaye Piyasası mevzuatı kapsamında gerekli bilgilendirme ve açıklamalar yapılacaktır.


İş bu özel durum açıklaması, Şirketimizin tabi olduğu Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 9. Maddesi uyarınca gerçekleştirilmektedir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.