DERİMOD KONFEKSİYON AYAKKABI DERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:24.03.2020 13:05:03
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle alınan önlemler

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Sosyal sorumluluklarına bağlılığının bir gereği olarak, çalışanları, müşterileri, iş ortakları Derimod Markasının her zaman önceliği olmuştur. Bu sebeple küresel etkisini sürdüren COVID-19 pandemisine ilişkin olarak da markamız bu bilinç ile hareket etmektedir.

Şirketimiz kendi bünyesinde aldığı önlem ve aksiyonlara ek olarak, satışlarının önemli bir kısmını yaptığı ilişkili tarafı Derimod Deri Konfeksiyon Pazarlama San. ve Tic. A.Ş.'nin (Derimod Pazarlama) 19.03.2020 tarihinde kamuoyuna yaptığı perakende mağazalarının faaliyetlerine geçici bir süreyle ara verme kararını aynı sorumluluk bilinci ile desteklemektedir.

Bilmenizi isteriz ki, perakende alanında faaliyet gösteren ilişkili tarafımızın faaliyetlerini sürdürebilmesi ve bu alanda ortaya çıkabilecek riskleri yönetebilmek için tüm dünyadaki gelişmeleri adım adım takip ederek, eylem ve aksiyon planımızı önceden oluşturduk. Bu kapsamda da Derimod Pazarlama'nın çalışanları, müşterileri ve operasyonları için aldığı kararları titizlikle inceleyerek destekledik. Mağazalarının faaliyetine geçici bir süre ile ara verme kararından çok önce, çalışanlarının herhangi bir hak kaybına uğramasına müsaade etmeden rotasyonlu bir çalışma planı hazırlanıp uygulanmasına, mağazaların ve depoların tüm hijyen önemlerini arttırılmasına destek verdik.

Sonrasında ise Derimod Pazarlama ekipleri tüm müşterilerini bilgilendirilerek online mağazası www.derimod.com.tr ‘ye yönlendirdi. Bunu yaparken de, herhangi bir hijyen şüphesine yer vermemek için dağıtım yapılan depolarda hijyen koşulları birinci planda tutuldu. www.derimod.com.tr üzerinden satış yapan e-ticaret kanalının stok seviyesi gelebilecek olan ekstra talebe karşı artırıldı.

Yukarıda belirttiğimiz aksiyon planı çerçevesinde, daha öncesinde kapasitesini ve kalitesini test ettiğimiz teknik altyapımızda gerekli aksiyonları alarak, merkez ofislerimizdeki çalışanlarımız için uzaktan tam zamanlı çalışma modeline geçtik. Bu süre içinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı halk sağlığı yönlendirmelerine uymaya teşvik ettik ve etmeye de devam ediyoruz.

  

Özetle tüm gelişmeleri bir plan çerçevesinde büyük bir sakinlik ve duyarlılıkla takip ediyoruz. İşimizin ve markamızın sürekliği için iş planımızı belirledik. Bu süreçte İlişkili Şirketimiz Derimod Pazarlama'nın perakende mağazalarının yeniden faaliyetine geçmesine bağlı olarak, bütçemiz uyarınca satışlarımızın süreceğini öngörüyoruz. Envanterimizi yönetmek için çeşitli önlemler alıyor, tedarik şartlarımızı sürekli gözden geçiriyor, iş ortağımız olan tedarikçilerimizle şeffaf bir iletişim sürdürüyoruz. Operasyonel ve sermaye harcamalarıyla ilgili planlarımızı aktif olarak revize ediyoruz. Şirketin finans yapısını korumak için nakit yönetimi konusunda tedbirli olmak amacıyla bankalardan gerektiğinde kullanılmak üzere kredi limitleri de sağlamış bulunuyoruz.  

Yerel ve küresel yetkililerin yönlendirmelerini sürekli takip ediyor, sağlıklı ve duyarlı kalmaya özen gösteriyoruz. Her zaman olduğu gibi tüm paydaşlarımızla iletişime açık olduğumuzu da belirtmek istiyoruz.  

  

Saygılarımızla,

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.