PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:29.08.2019 16:30:44
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Yönetim Kurulu Üyesi Değişikliği

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Nisan 2014'ten bu yana Şirketimizde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan bağımsız Yönetim Kurulu üyelerimizden Sayın Saad H. HAMMAD 29 Ağustos 2019 tarihi itibarıyla görevinden istifa etmiştir. Kurumsal Yönetim Komitesi'nin teklifi doğrultusunda Yönetim Kurulumuzun aynı tarihli kararıyla Türk Ticaret Kanunu'nun 363'ncü maddesi hükümleri uyarınca ilk Genel Kurul toplantısında pay sahiplerimizin onayına sunulmak üzere Sayın Agah UĞUR kalan görev süresi için boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmiştir.

Sayın Agah UĞUR'un Şirketimizde bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapabilmesi Sermaye Piyasası Kurulu'nun kurumsal yönetim düzenlemeleri çerçevesinde Kurul'un uygun görüşüne tabi olup söz konusu Kurul görüşünün alınması için gerekli başvuru yasal süresi içerisinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu görüşe bağlı olarak Agah UĞUR aynı zamanda Saad H. HAMMAD'dan boşalan Riskin Erken Saptanması Komitesi Başkanlığı ve Denetim Komitesi üyeliği görevlerini üstlenecektir.

Sayın Agah UĞUR'un özgeçmişi ekte yer almaktadır. 


Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.