ALARKO CARRIER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:15.01.2019 18:16:08
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Şirketimizin Bilanço Aktifinde Bulunan Tuzla'daki Arazinin İmar Durumuna İlişkin Açıklama.

İlgili Şirketler
[ALARK]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08.03.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Alarko Holding A.Ş. ile Carrier HVACR Investments B.V. arasında 20.04.1998 tarihinde imzalanan hisse satış sözleşmesi kapsamında Carrier HVACR Investments B.V.'nin hak sahibi olmayacağı, Şirketimizin İstanbul İli Tuzla İlçesi 17 pafta, 4723 parselde kayıtlı bulunan 29.623,80 metrekare tarla nitelikli arazisinin sanayi bölgesi içerisinde yer almakta iken imar durumunun 1986 yılında kamusal sportif alan olarak değiştirilmiş olduğu ve 08.03.2017 tarihi itibarıyla imar izninin bulunmadığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.

Tuzla Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü'nden alınan resmi bilgiye göre; söz konusu araziye ilişkin imar planı değişmiş olup, 1/1000 ölçekli imar planına göre arazinin 23.493,39 metrekarelik bölümü Ticaret Turizm Konut Alanında, kalan kısmı ise kısmen Kavşak ve Park Alanında , kısmen de Yol'da kalmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.