GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:29.11.2018 20:12:56
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding PLC (GPH PLC) şirketindeki hisselerin kısmi satışı

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Şirketimizin Yönetim Kurulu; yüzde yüz bağlı ortaklığımız Global Ports Holding B.V.'nin ("Satan Ortak") Londra Borsası'nda işlem gören GPH PLC'de sahip olduğu  asgari 2 milyon adet hissesini ("Tahsisli Hisse"), hisse başına 4,35 İngiliz Sterlini fiyattan olmak üzere, hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle (accelerated bookbuild placing) kurumsal yatırımcılara satışının ("Tahsisli Satış") değerlendirilmesine karar vermiştir. Tahsisli Hisse, GPH PLC'nin ihraç edilmiş sermayesinin yaklaşık %3'ünü temsil etmektedir.

 

Tahsisli Satış, Müşterek Talep Toplayanlar ve Global Koordinatörler ("Joint Global Coordinators") olarak Barclays Bank PLC, Citigroup Global Markets Limited ve Shore Capital Stockbrokers Limited tarafından yönetilecektir.

 

        

Tahsisli Satış tamamlandığında satış gelirleri Şirketimize intikal ettirilecek ve başlıca şu amaçlarla kullanılacaktır; Şirket'in ve bağlı ortaklıklarının halihazırdaki TL ve sair nakdi borçlarının geri ödenmesi, Şirket'in bağlı ortaklıklarının sermayelerine katılımı ve Şirket'in işletme masraf ve giderlerinin karşılanması.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.