AKSU ENERJİ VE TİCARET A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:09.04.2018 10:39:18
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

İştirakimiz Göltaş Enerji'ye Özel Denetçi Atanması Hk.

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
08.02.2018
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2017/675 Esas sayılı 31.01.2018 Günlü Ek Kararı uyarınca;

  

Göltaş Enerji Elektrik Üretim. A.Ş.'deki iştirakimiz ile ilgili olarak 10.11.2017 Tarihli açıklamamızda belirtilen konular hakkında inceleme yapmak üzere;  Yrd. Doç. Dr. Burak AKIN, Prof. Dr. Mehmet Hanifi AYBOĞA ve Prof. Dr. Umut Rıfat TUZKAYA'nın Özel Denetçi Olarak seçilmelerine oy birliği ile karar verilmiştir.

  

Mahkemenin kararı kesin olmasına rağmen, Göltaş Enerji  Elektrik Üretim A.Ş. vekilleri tarafından istinaf kanun yoluna başvurulmuştur. Ancak, bu başvuruları mahkemenin 01.02.2018 Tarihli ek kararı ile reddedilmiştir. İstinaf başvurusunun reddine ilişkin 01.02.2018 tarihli ek kararın da istinaf edilmesi üzerine dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmiştir ve fakat bu durum özel denetimin başlamasına engel olmadığı için dosya aslı yukarıda isimleri zikredilen özel denetçilere  teslim edilerek gerekli inceleme ve özel denetim başlamıştır.

  

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.