AKSU ENERJİ VE TİCARET A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:10.11.2017 11:31:03
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

İştirakimiz Göltaş Enerji'ye açılan dava hk'da

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
28.07.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

İştirakimiz Göltaş Enerji A.Ş.'deki ortaklık haklarımızın ve yatırımcılarımızın haklarının korunması adına başlattığımız hukuki mücadelede, sağlam ve yerinde hukuki temeller üzerine kurulu, somut verilere dayalı ve mesnetli taleplerle, İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesinde 2017/675 E. sayılı dosya ile açtığımız "özel denetçi tayini talepli" davamız 09.11.2017 tarihinde KESİN OLARAK kabul edilmiştir.

  

     Mahkemenin kesin hükmüne göre,

  

1.       Orma A.Ş. ve grup şirketlerine yapılan elektrik satışının piyasa şartlarına uygunluğu, teminata bağlanıp bağlanmadığı, alacak miktarı ve gecikme zammı tutarları,

  

2.      Akbank'tan yatırım döneminde alınan 40.000.000,00 Euro tutarlı kredinin ödeme planı yapılan ödemeler harcandığı yerler,

  

3.      Ortak Göltaş Çimento A.Ş.'ne, bağlı şirketlere veya 3. Şahıslar lehine verilen kefaletler,

  

4.      Yönetim kurulu ve üst düzey yöneticilere yapılan ücret ödemeleri,

  

5.      Grup şirketlerden yansıtılan giderler, satılan malların maliyeti, pazarlama ve satış giderleri ile genel yönetim giderlerinin tespiti,

  

6.      İhtiyaç üzerinde personel istihdamı konularının, özel denetçiler tarafından incelenmesine karar verilmiştir.

  

         

Bu incelemede, yeminli mali müşavir, mühendis, işletmeci sıfatını taşıyan 3 kişilik uzman heyetin özel denetçi olarak görevlendirilmesine ve derhal göreve başlamasına, gerektiğinde kurucular, organlar, vekiller, çalışanlar, kayyımlar ve tasfiye memurlarının önemli olgular konusunda özel denetçilere bilgi vermekle yükümlü olduklarına, yönetim kurulu tarafından, şirketin defterlerinin, yazışmalarının dahil tüm yazılarının, kasa, kıymetli evrak ve mallar başta olmak üzere tüm varlıklarının özel denetçilerinin incelemesine sunulmasına karar verilmiştir.

          27.07.2017 tarihinde özel denetçi talepli 2017/675 E. sayılı davayı açmamızın hemen ertesi günü 28.07.2017 tarihli sermaye artırımına gidilmesi yönünde alınan Göltaş Enerji yönetim kurulu kararlarına karşı açtığımız davamız, 28.08.2017 tarihinde olağanüstü genel kurul yapıldığı için konusuz kaldığı gerekçesiyle reddedilmiştir. Ancak, olağanüstü genel kurulda alınan sermaye artırımına ilişkin genel kurul kararının iptali istemli davamız İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesinde 2017/910 E. sayılı dosya ile görülmektedir.

  

Şirketimizin ve tüm yatırımcılarımızın haklarını korumak için, bugüne kadar sağlıklı ve doğru hiçbir bilgi alamadığımız Göltaş Enerji'ye ve yöneticilerine karşı, uğradığımız zararların tazmini ve bundan sonra zarar verilmesinin önlenmesi adına bundan sonra da her türlü kanun yoluna başvurulacak ve yasal haklarımız kullanılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.