BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİİ A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:10.01.2017 00:47:39
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

hisse satış sözleşme bildirimi revizesi

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe

Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Evet (Yes)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
09.01.2017
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar


09 Ocak 2017 tarihli bildirimimiz ile, hise satış sözleşmesi imzalanması ile ilgili açıklamamızda, toplam satın alma bedelinde sehven yanlışlık yapılmıştır. 

Aşağıda düzeltilmiş haliyle bildirimimiz yer almaktadır.


Şirketimiz tarafından yapılan 23 Mart 2016, 17 Mayıs 2016, 13 Temmuz 2016 ve 29 Eylül 2016 tarihli özel durum açıklamalarında tahsisli satış veya sair şekilde kurulabilecek bir ortaklık için potansiyel yatırım gruplarıyla görüşmelere başlama kararı alındığı ve söz konusu görüşmelerin sonucunda bir gelişme olduğunda kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verilmişti. 

Şirketimizin hâkim hissedarları Vural Görener, Emine Okşan Koçman, Emine Esra Görener Christoffel, Fatma Makbule Görener ve Aabar Investments PJS ("Hissedarlar") tarafından iletilen güncel bilgiye göre şirketimizin toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık %79.48'ine tekabül eden ve Hissedarlar'ın mülkiyetinde bulunan hisselerin tamamının satışına ilişkin olarak 9 Ocak 2017 tarihinde Hissedarlar ile dünyanın en büyük tavuk üreticilerinden olan Brezilya merkezli BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmıştır.  

Yine Şirketimize iletilen bilgiler çerçevesinde, Sözleşme'nin imzalanmasını takiben BRF ile Katar merkezli Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC ("QH") arasında, %60 BRF, %40 ise QH'de bulunmak kaydıyla yeni bir ortaklık ("Yeni Ortaklık") oluşturulacağı, Yeni Ortalık'ın kurulması ile birlikte Sözleşme tahtında alıcının tüm haklarını devralacak olup, işlemin kapanışı ile birlikte Yeni Ortaklık, Şirketimizin paylarının %79.48'inin sahibi olacağı anlaşılmaktadır. 

Sözleşme'de toplam satın alma bedeli hisse başına 11,51 TL olmak üzere toplam 915.064.403,2472 TL olarak belirlenmiş olsa da anılan tutar Rekabet Kurulu izni ve Sözleşme'de belirlenen diğer gerekli ön koşulların sağlanması akabinde hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle düzenlenecek ara bilanço ve gelir tablosu çerçevesinde belirlenecek olan net borçluluk durumu, işletme sermayesi, FAVÖK ve ilgili tarihteki ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna dayalı olarak gerçekleştirilecek fiyat uyarlamalarına tabi olarak azalabilecek veya artabilecektir. Ödeme Sözleşme'de belirtilen ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna göre ABD Doları üzerinden yapılacaktır. 

Sözleşmede belirtilen koşulların gerçekleşmesini müteakip hisse devir işlemi tamamlandıktan sonra Yeni Ortaklık bakımından "pay alım teklifi" yükümlülüğü ortaya çıkacak olup, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II 26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'ne göre ilgili pay alım teklifi için T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulacağı tarafımıza bildirilmiştir. 

Yukarıda belirtilen hisse devir işlemiyle ilgili yatırımcılarımızın yatırım kararını veya şirket hisselerinin değerini etkileyecek yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.


Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.