GALATA WIND ENERJİ A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:14.06.2022 18:37:59
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) Risk Derecelendirme Notu

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Haziran 2022 tarihinde Sustainalytics tarafından yapılan analiz sonucunda Galata Wind Enerji A.Ş.'nin Çevresel, Sosyal ve Yönetişim ("ÇSY") Risk Derecelendirme Notu 19,9 olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu not uyarınca, Şirketimizin, ÇSY faktörlerinden finansal olarak önemli ölçüde etkilenme riskinin "Düşük" kategoride olduğu değerlendirilmiştir. ÇSY Risk Derecelendirmesi Notu'na göre, Galata Wind, Elektrik Hizmetleri (Utilities) sektörü içinde 675 adet şirket arasında 80. sırada yer almıştır. Şirketimizin halka açık ÇSY Risk Derecelendirmesi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

  

Sustainalytics tarafından yapılan değerlendirme, Şirketimizin faaliyet gösterdiği sektöre özgü önemli ESG risklerine ne kadar maruz kaldığı ve şirketin bu riskleri ne kadar iyi yönettiğini ölçen ESG Risk Derecelendirmeleri araştırma çerçevesine dayanıyor. ESG Risk Derecelendirmeleri, yönetilmeyen ESG riskinin nicel bir ölçümünü sunarken bu riski; "ihmal edilebilir, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek" olacak şekilde beş seviye ile kategorize ediyor.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.