YÜNSA YÜNLÜ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Gönderim Tarihi:03.03.2022 18:14:58
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:

Özet Bilgi

Yenileme ve Modernizasyon Yatırımı Hk.

İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar

Yünsa'nın teknoloji yenileme ve modernizasyon yatırımları kapsamında planlı yatırım faaliyetlerinin parçası olan "Boyahane Makine ve Ekipman Modernizasyonu" yatırımı yapılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda boya işletmemizde kullanılmakta olan mevcut kazanlar 2022 model son teknoloji boya kazanları ile yenilenecektir. Bu yatırım, boyahane kapasitesinde değişiklik yaratmayacak olup yatırım sonrası üretim süreçlerimizde verimliliği, esnekliği ve kaliteyi artırmak hedeflenmektedir. Yatırıma başlanması için gerekli anlaşmalar tamamlanmış olup yatırıma konu tüm makine ve ekipmanların Ekim 2022 itibarıyla devreye alınması öngörülmektedir.  

Bu yatırıma paralel olarak boya işletmemizdeki otomasyon seviyesini yükseltmeye yönelik ek yatırımlara da başlanmıştır. Bu kapsamda, Endüstri 4.0 altyapısını oluşturan modern bir işletme dönüşümü hedefiyle, boya kazanlarına elyafların yüklenmesi, boşaltılması ve santrifüj işlemlerine yönlendirilmesinde ergonomik iyileştirmeler gerçekleştirilecektir.

Yünsa'nın sürdürülebilirlik politikasına uygun gerçekleştirilecek bu yatırımlar ile bir seferde doğru üretim oranlarını artırarak, su ve enerji sarflarının azaltılması, daha sürdürülebilir prosesler geliştirilmesi ve Şirketimize maliyet avantajı sağlayarak rekabet gücümüzün artırılması hedeflenmektedir.

Yünsa, bu yatırımın finansmanını büyük oranda yabancı kaynak ile gerçekleştirecektir. Yabancı kaynak için Kredi Garanti Fonu (KGF) Yatırım Destek Paketi kapsamında yatırım kredisi başvuru çalışmaları devam etmektedir. Yatırımın toplam büyüklüğü 2,4 Milyon EUR seviyelerindedir.

Boyahane Makine ve Ekipman Modernizasyonu yatırımlarımızla ilgili olarak; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 92.621.364 TL tutarında  501148 No'lu Yatırım Teşvik Belgesi bulunmaktadır. Söz konusu belgenin bitiş tarihi 10 Mayıs 2023'tür.

Ayrıca planlı yatırım faaliyetlerimiz kapsamında;

  • T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen yün iplik üretimine ilişkin 72.793.889 TL tutarında, 532045 No'lu Yatırım Teşvik Belgesi bulunmaktadır. Söz konusu belgenin bitiş tarihi 23 Aralık 2024'tür.
  • T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden pamuk dışındaki doğal elyaflardan tekstil dokumaya (özel kumaşlar hariç) ilişkin 40.482.120 TL tutarında 531161 No'lu Yatırım Teşvik Belgesi bulunmaktadır. Söz konusu belgenin bitiş tarihi 14 Aralık 2024'tür.

Teşvik konusu kalemler, uzun vadeli potansiyel yatırımları içerdiğinden, günün ekonomik koşulları ve şirketin finansal durumuna göre değerlendirilerek ilgili yatırımın yapılıp yapılmaması ve teşvikin süresinin uzatılıp uzatılmaması süreç içerisinde gözden geçirilecektir.

                                    

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.